Emniyettepe İlkokulu Tarihçe

Okulumuzun içinde bulunduğu arazi ,Eyüpsultan'dan Kemerburgaz'a kadar Silahtar Abdullah Ağa Vakfı'na ait arazisidir. Silahtar Abdullah Ağa Osmanlı İmparatorluğu zamanında yaşamış o devrin ileri gelenlerindendir.Silahtar Abdullah Ağa'nın Salih Danışman adında bir oğlu vardı. Babası öldükten sonra vakıf arazisi Salih Danışman'a kalmıştır.Salih Danışman İse Taksim'de bulunan Mesaret Oteli'nde vefat etmiştir.

       Okulun bulunduğu yerde gecekondu evleri zamanla çoğaldığından ilkokula ihtiyaç duyulmuştur. Çevrede ikamet eden halkın isteği ve desteği ile 1958 yılında arsa sahibi Salih Danışman Öldükten sonra arsaya baraka tipi bina yapılarak eğitime başlamıştır. 1961-1962 yılları arasında yapılan çalışmalarla inşaatı 3 yıl süren betonarme 8 derslikli okul yapılmıştır.

                Okulumuzun bulunduğu Emniyetttepe Mahallesi'nin adı daha önceleri Mahmut Bey olup zamanla emniyet görevlilerinin mahallede ikamet etmeye başlamasıyla ve sayılarının çoğunlukta olması nedeniyle Emniyettepe Mahallesi olarak değiştirilmiş ve okulun adı da Emniyettepe İlkokulu olmuştur. 1996 tarihinden itibaren 8 yıllık zorunlu eğitime geçildiğinden adı Emniyettepe İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. 2004 yılında il özel idaresi yeni bina yaparak eğitimine 30 derslikli yeni binasında devam etmektedir. 4+4+4 okul dönüşümü sonrasında 2013 yılından itibaren ilkokul olarak eğitimine devam etmektedir.




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi